04 Març 2019

Diumenge, ben d'hora, encaràvem la setena volta de la Segona Divisió Catalana amb un equip diferent a tots els altres que hem presentat. De fet, no hem pogut repetir cap alineació en tota la Lliga. Tornava en Juan Sánchez qui després de setmanes d'angoixa per l'hospitalització de la seva esposa, ens va mostrar el seu compromís amb l'equip en un matx clau, fet que tots els companys li agraim de tot cor i amb el desig que tot hagi anat molt bé. A part d'en Juan, també comptàvem amb el pinyol de l'equip, el nucli dur que ha jugat totes o gairebé totes les rondes (MI Jorge Bobadilla, MF Carlos Salgado, Manel Castellanos, Jordi Díaz, Jordi Alvarez i Vladimir Volkov) amb la quota russa reduida a dos jugadors, Naruna Chan i Yaroslav Gnydka, més el reforç al darrer escaquer d'en Pablo Armenta. El CE Masnou tampoc no ens va visitar amb el seu dream team, amb la baixa del primer escaquer i els dos darrers amb menys d'Elo 1700 però, en conjunt, era un equip força equilibrat i competitiu. A aquestes alçades de la competició, alguns equips ja tenen els deures fets o confien a complir-los en un altre matx amb més garanties, que potser és el cas del CE Masnou ja que la jornada vinent s'enfrontaran a casa contra el cuer. 

El matí es presentava primaveral i el silenci era absolut, tot i que la nit anterior a tocar del club s'havia celebrat el Carnaval amb una assistència de 70.000 persones, segons fonts oficials. El primer a doblegar el rei adversari va ser en Vladimir (9) i tot seguit anotàvem el segon punt, em sembla que obra del MF Salgado (2). En Jordi Diaz (6) m'anava cantant els punts però després d'acceptar l'oferta d'empat del seu rival, em vaig quedar sense referències i d'esquenes a la resta de l'equip. De fet, notant que tot de jugadors miraven la meva partida (5), vaig arribar a creure que era la decissiva tot i que no podia fer cap miracle per escapar de l'empat. Signada la igualada, l'acta del partit mostrava un clar 5 a 1 a favor nostre, amb victòries de Gndyka (4) i Armenta (10), després d'un laboriós final d'alfils amb molts peons. Quedaven quatre partides en joc per endur-nos el matx, i com ja va passar a Tordera, Naruna (7) obtindria el punt decissiu. Amb el 6 a 1, Manel (3) desaprofitava una posició força superior i signava taules mentre en Juan (8), també aliè al resultat del matx, lluitava en un final de torres inferior fins a aconseguir un altre empat. Així, a la una, quan van tornar a sonar txarangues pels carrers de Platja d'Aro, només es disputava la partida del MI Bobadilla (1), qui avui s'estrenava al primer escaquer i que ha guanyat totes les partides que ha jugat. Va lluitar un final de cavalls amb peons a tots dos flancs i a tocar de les dues, el va poder vèncer. Es a dir, que per primer cop, no vam perdre cap partida, aconseguint un contundent 8 a 2.

Tot seguit, via whatsapp, ens assabantàvem de les derrotes dels nostres competidors per jugar la promoció d'ascens a la Primera Divisió Catalana, el CE Guixolenc i el CE Montmeló, que són a un punt i mig rere nostre quan només falten dos punts per disputar, amb l'afegit que tots dos s'hauran d'enfrontar entre sí a la darrera volta. Desconeixem si cap dels dos equips té intenció de jugar la promoció però tot i així, som a un pas ben curt de jugar-la per primer cop a la història del club.   


Per Jordi Alvarez