10 Març 2019

Fins fa quatre dies, a la Segona Divisió Catalana hi havia un, dos o tres clubs gironins i la Federació, per evitar suspicàcies, ens feia jugar entre nosaltres a la primera jornada o a la segona, si érem més de dos. Els escacs gironins tenen ara molt bona salut, amb tres equips a la Divisió d'Honor i fins a sis a Segona. Ara sí que no és factible que ens enfrontem al principi de la competició i per això avui el matx contra el CE Santa Eugènia ha estat ben atípic, a la penúltima volta i amb tot d'aspiracions en joc. Entre setmana, hi havia la incògnita entre els locals de saber quin equip presentaríem i no sabem com, estaven al cas que no convocaríem el dream team. Potser per això em feia ballar el cap que a fora de la sala de joc hi hagués un cotxe aparcat amb les sigles de l'espionatge soviètic, KGB.

Els del CE Santa Eugènia intentaven salvar la categoria i nosaltres ens asseguràvem de jugar la promoció d'ascens només que puntuéssim, comptant que ni un miracle ens farà encalçar el líder indiscutible, el CE Banyoles. Amb la feina gairebé del tot feta, ens trobàvem a mitja setmana que ens era molt difícil de presentar una alineació amb garanties i planava el drama de presentar-nos amb tres vacants. Obligacions laborals i de salut, ens tornaven a delmar. I també, tot s'ha de dir, els vols des de Moscou a Barcelona s'han encarit. Al final, però, només ens ha faltat un jugador.

Començàvem el matx ben puntuals però amb el marcador en contra. A l'hora de joc, el Mestre FIDE Kozlov (1) guanyava al primer escaquer amb una altra demostració de pensament ràpid i pràctic. Amb l'empat, hem hagut d'esperar una altra hora perquè es decidís una altra partida, la del Mestre Internacional Bobadilla (2) qui en un final de torres que potser fregava l'empat, ha aprofitat una imprecissió del seu oponent per endur-se tot el punt. El resultat final de l'enfrontament era difícil d'endevinar i fins que no ha arribat l'hora en què ronquen els budells (almenys els meus) no es veia res clar. Armenta (9) ens col·locava amb el 3 a 1 a favor, després de fer una partida molt seriosa. Tot seguit Jordi Díaz (5) empatava en un final de torres sense suc i Naruna (6), amb la seva envejable capacitat de concentració, tornava a guanyar amb paciència i bon fer. El punt definitiu l'ha obtingut en Juan Sánchez (7) que ha anat millorant la seva posició sense presses i amb confiança. Volkov (8) perdia en una posició que feia estona que era difícil de mantenir fins a arribar a un final de reis sense esperança. La meva partida (4) era un empat ben senzill però després que el meu rival rebutgés la meva oferta, he aconseguit de fer l'única jugada que perdia. Han estat les dues úniques partides que hem perdut, més la del Vacant (10) i només ens restava esperar el desenllaç del joc d'en Manel Castellanos (3) qui tot i que tenia una posició per plegar ha aconseguit el mig punt perquè Mogro se sentia força cansat. 

Diumenge vinent rebrem a casa el Gerunda B, amb tots dos equips amb els els deures fets ja que avui els gironins han guanyat assegurant-se la permanència en el grup. Així que ara les mirades ja les dirigim cap als possibles rivals a la promoció d'ascens, tots ells equips molt forts, però el bon esperit d'equip que hem mantingut tota la temporada, de ben segur que serà un plus que ens esperonarà. 


Per Jordi Alvarez