11 Novembre 2019

Cartell

 

Dissabte, 9 de novembre, es va disputar a la Llar de Pensionistes i Jubilats de Santa Coloma de Farners el I Torneig d'Escacs de la Ratafia, organitzat pels Amics dels Escacs Farners. La prova, no oficial, va consistir en un sistema suís a 8 rondes a un ritme de 5'+3''. El torneig va ser un èxit de participació amb 72 jugadors, amb molt de nivell. Una mostra és que els jugadors amb 2000 punts d'Elo català ocupaven la meitat de la taula en el rànquing inicial. L'organització va preveure una generosa dotació en premis i la sala de joc, ampla i lluminosa, va ser el marc ideal per passar una bona tarda d'escacs. A més, en tot moment podíem consultar els aparellaments gràcies a un projector connectat a l'ordinador de l'àrbitre. Del Club d'Escacs Platja d'Aro, vam ser tres els participants: el Mestre Fide Carlos Salgado, el president Jordi Díaz Comas, i aquest cronista, Jordi Álvarez.


Sala de joc web

La sala de joc abans de començar el torneig.Inscripcions web

El tràmit de pagar la inscripció.

 


Deixeu que els nens web

A l'espera dels aparellaments de la primera volta. 

 Arbitre web
L'àrbitre del torneig i al fons els premis i els aparellaments. 

 Fitxatge web

Tertúlia entre MC Juan Antonio Villar, MF Carlos Salgado i Jordi Díaz Comas.

 Presidents web
Trobada de presidents de club: Jordi Díaz Comas (CE Platja d'Aro), Felip Mató (CE Vilobí) i Jordi Vidal (CE Santa Eugènia)

 

 

Notació en rus web

Tot un detall que em fessin jugar en un escaquer amb la notació en rus. 

 Jordi Vidal vs Jordi Díaz web
Enfrontament presidencial. Demà hi tornaran a l'Obert del CE Gerunda. 

 

Primeres taules web
Expectació per seguir les primeres taules. A la taula 1, els Mestres Catalans Ibáñez i Villar i a la taula 2, els Mestres Catalans, Molina i Colls. 

 

Salgado jugant web

El Mestre Fide Carlos Salgado sempre va jugar per davant i va acabar amb 5,5 punts

 

Abel vs Villar web

A la taula 1, l'olotí Abel Lázaro jugant contra el peruà Juan Antonio Villar, qui va acabar segon classificat.

 Arnau vs Villar web

L'eugenienc Arnau Clot jugant-se el campionat contra el MC Villar. Triomf de Clot, qui va ser el campió del torneig. 

 Ratafiaire web
Després de vuit partides jugades, l'organització ens va oferir un tast de ratafia. 

 Carranza web
En Joan Carranza, una de les ànimes del torneig, apuntant els jugadors amb dret a premi. Arnau petó web

L'Arnau Clot (CE Santa Eugènia) rebent el trofeu de campió de mans de l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera (JxCat)

 Jo recollint premi web
I el cronista, Jordi Álvarez, 23è del rànquing inicial, millor jugador del CE Platja d'Aro, segon del tram 2000-2150 i 8è classificat a la general. (Foto: Quim Mundet)L'anècdota final va ser que a l'Arnau Clot li va caure la tapa de la copa al terra i espontàniament tots vam començar a cridar "Sergio Ramos, Sergio Ramos!". Després ho vam arreglar demanant que posés mossegant la copa, a l'estil del tennista Rafa Nadal. Tot plegat, va ser una entretinguda tarda de dissabte, un torneig molt competit coincidint amb la reputada festa de la ratafia de Santa Coloma de Farners. L'organització va ser perfecta i la sala de joc excepcional. I tot un èxit de participació. Ja comptem els dies que falten per la segona edició! 


 

Crònica i fotos : Jordi Álvarez