20 Gener 2020

El primer equip del Club d'Escacs Platja d'Aro, es va estrenar aquest diumenge a la Primera Divisió Catalana, per primer cop a la història del club. Vam rebre a casa el segon equip del CE Foment Martinenc de Barcelona. FIns a cinc jugadors nous van participar en el nostre equip, respecte a la temporada anterior. El club ha fet un esforç considerable per incorporar jugadors de prestigi, coneixedors de la Lliga Catalana i experimentats en el joc. La categoria que tot just ara comencem a conèixer, és força exigent i el propòsit aconseguit era poder presentar a totes les jornades un equip amb garanties. El primer dia ja havíem d'afrontar algunes baixes però els reforços del segon equip no van perdre cap partida.

 

Resultat d'imatges de mikhail demidov

MI Mikhail Demidov (Foto: chess.com)

 

La connexió moscovita ens aportava per primer cop el Mestre Internacional Mikhail Demidov, amb 2552 punts d'Elo FIDE, que va jugar com a número 1 i va resoldre la seva partida sense ensurts. De número 2 repetia el Mestre Internacional veneçolà Jorge Bobadilla, tot una garantia a l'equip perquè l'any passat només va cedir un empat. De número 3 debutava el reputat Mestre Internacional d'origen peruà, Arturo Vidarte, un vell conegut de l'afició catalana, que també va guanyar. De número 4, un altre fort jugador d'origen peruà, el Mestre Català Juan Antonio Villar, amb un respectable Elo català de 2377 punts, també victoriós. Al cinquè escaquer, el debutant Ricard Nadal, futur Mestre Català, va empatar. De sisé, el ganxó Manel Castellanos, tornava a l'equip malgrat els 39 graus de febre que patia però tot i així va aconseguir un altre valuós empat per l'equip. De set, un altre debutant, José Antonio Flores, qui va tenir l'honor de ser l'únic jugador local que va tombar el rei, gràcies als bons oficis de la forta jugadora visitant Patricia de León. De vuitè, el President, en Jordi Díaz Comas, qui comptant que els primers escaquers havien de resoldre el matx, va signar un empat matiner. De novè, aquest cronista, Jordi Álvarez, que tot i tenir partida per guanyar, vaig notar el cap enterbolit en el moment decissiu, per no haver pogut esmorzar i pels nervis anteriors a la partida, quan amb el President anàvem amunt i avall per aconseguir les claus del local de joc. A les dues empatava. I a la taula deu, un altre ganxó, en Joan Sánchez, qui va anar igualant la partida sense assumir riscos innecesaris. 

 

Nadal i MAnelRicard Nadal (5) i Manel Castellanos (6)   (Foto: Badi Mojtar)

 

Bobadilla

El Mestre Internacional. Jorge Bobadilla. (Foto: Badi Mojtar)

 

Alvarez i Sanchez

Jordi Álvarez (9) i Joan Sánchez (10)   (Foto: Jordi Dïaz Comas)

 

Després d'anys sense tenir-ne, el club va decidir tonar a inscriure un segon equip. El compromís dels jugadors i l'augment de la plantilla, feien factible tenir més escaquistes en competició. EL CE Platja d'Aro B, es va estrenar a casa del segon equip del CE Palafrugell i tot i que calia cobrir les baixes del primer equip, el resultat va ser contundent, amb un 4-0 inapelable. L'equip el van composar Ivan Volkov (4), Pablo Armenta, (3) i Vladimir Volkov (2), el President honorífic, i com a primer escaquer, un altre fitxatge amb garanties, la palamosina d'orgen georgià Irinia Ioselani. 

Segon equip

El segon equip, amb Ioselani (a l'esquerra) de número 1 (Foto: Vladimir Volkov)

Bon debut dels dos equips que ens deixen il·lusionats per enfrontar els matxos que vindran. El diumenge vinent, tots dos equips jugarem a fora. El primer equip a Sant Boi de Llobregat i el segon es desplaçarà a Vilobí d'Onyar. Text: Jordi Álvarez