26 Gener 2020

Nova victòria del primer equip del Club d'Escacs Platja d'Aro després de disputar-se la segona volta a la Primera Divisió de la Lliga Catalana d'Escacs. No ha estat un triomf plàcid, malgrat el resultat final de 3,5 a 6,5. Les diferències d'Elo no sempre són fàcils de traduir a l'escaquer. 
 
A les 7 del matí, els expedicionaris gironins ja èrem tots en ruta i l´únic que encara podia dormir una mica més, s'havia llevat degut als continus avisos del grup de Whatsapp del club. Els deu jugadors convocats, havíem d'arribar abans de 2/4 de 10 a Sant Boi de Llobregat. Sortíem de Figueres, Lloret de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Sant Cugat del Vallès i de diferents punts de Barcelona ciutat. Tota una gimcana en una matinada ben emboirada. El premi va ser poder esmorzar plegats a Sant Boi, sense presses. Un cop a la sala de joc, teníem força avantatge d'Elo als cinc primers escaquers; i als cinc darrers, els rànquings eren força igualats. Així que el pes d'una possible victòria va recaure en els jugadors del davant, mentre que els de darrere havíem de puntuar, per anar bé. Malgrat que cap rus no va poder reforçar l'equip, ens va fer l'efecte que no els trobaríem a faltar. 

L'empat més matiner el va aconseguir en Jordi Díaz Comas (8) qui tot i que jugava a guanyar, es va trobar amb una triple repetició que no podia rebutjar. Tot seguit, el MI Vidarte aconseguia el primer punt per l'equip. Es complia el guió: puntuar per darrere i guanyar per davant. S'afegia al guió aquest cronista (9) que també empatava per triple repetició després de remuntar la partida degut a una greu errada. Una estona després, Flores (7) accceptava un regal del seu rival per imposar-se ràpidament. Pintava bé l'1 a 3. Flores

José Antonio Flores (7), ensumant la victòria. 

 

En absència de la connexió moscovita, el Mestre Internacional Jorge Bobadilla tornava a defensar el primer escaquer del club. El seu rival, el Mestre Català Daniel  Moreno, va neutralitzar la siciliana de Bobadilla, qui no va forçar la posició i es va conformar amb un empat que ens acostava una mica més a la victòria. 1,5 a 3,5 amb cinc partides en joc. Bobadilla
MI Bobadilla contra MC Moreno, a la taula 1

 

Cap al migdia, ens arribava el primer ensurt. En Manel Castellanos (6), encara no del tot recuperat d'una forta grip, va obviar un cop guanyador de l'experimentat Mestre Català Joan Bosco Prats i no va poder fer res per igualar la posició. El 2,5 a 3,5 amb quatre partides en joc, ens mantenia alerta i revisant un cop i un altre les partides que es disputaven, engegant la màquina de fer càbales per predir el resultat final. Fins a la una en punt, després de tres hores i mitja de començat el matx, vam tenir el cor en un puny. Manel i Bosco
Castellanos (6), just abans de jugar Txc3, que permetia la sorprenent i decissiva Txf2.


Confiàvem en la partida del Mestre Fide Carlos Salgado, que tornava a l'equip amb una bona posició, dos peons passats i lligats al flanc de dama que li havien d'assegurar la victòria. Ricard Nadal (5), tenia dos peons contra un en el flanc de rei en un final de torres, i les possibilitats d'empat eren altes. A la taula 3, el Mestre Català Juan Antonio Villar no semblava tenir cap pla guanyador i tots dos ja estaven jugant amb l'increment. També tenien problemes de temps a la taula 10, on Juan Sánchez tenia un peó passat i protegit en el centre però encara amb massa peces a l'escaquer. Vam demanar a Villar i Sánchez que oferissin l'empat, comptant que Salgado guanyaria, però les ofertes van ser rebutjades. Per fi, el rival de Salgado va plegar però encara no vèiem del tot clar que ens enduguéssim el matx. Però tot seguit, el rival de Sánchez esgotava el temps i perdia el punt. Ja teníem el matx quan encara quedaven dues partides. Nadal va anar millorant la seva posició fins a imposar-se en una gran demostració de tècnica. Finalment, Villar perdia, deixant el marcador en 3,5 a 6,5. 

Salgado

MI Salgado (4) del tot concentrat contra el Mestre Català Josep Chalmeta.

 

Sanchez

Joan Sánchez (dreta) jugant relaxat malgrat la pressió del rellotge. 

Nadal

Ricard Nadal (esquerra) en plena demostració de tècnica de finals. 


Amb aquesta segona victòria a la Primera Divisió, compartim liderat amb tres equips més, també invictes. La setmana vinent jugarem a casa contra el segon equip del Colón Sabadell Chessy, que encara no ha puntuat però, com bé prou sabem, la competició és prou dura com perquè no poguem descartar cap resultat. 

El segon equip, que juga a la Tercera Categoria Gironina, va tornar a guanyar, aquest cop contra el tercer equip del Club d'Escacs Vilobí. L'equip ha repetit alineació i la número 1 Irina Ioselani s'ha enfrontat al President i ànima del club local, Felip Mató. L'equip només ha cedit un empat, el de Vladimir Volkov (2) qui tenia un final per guanyar amb calma però els companys el punxaven per tornar aviat a casa.També han guanyat, Pablo Armenta (3) i l'Ivan Volkov (4). Diumenge vinent, l'equip descansarà. 

 

Text i fotos: Jordi Álvarez

 

Més en aquesta categoria: « Estrena a Primera Divisió Tres de tres »