02 Febrer 2020

Aquest matí assolellat de diumenge, amb la Candelera rient, hem viscut un matx ben estrany, a la tercera jornada de la Primera Divisió Catalana d'escacs. Hem rebut al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d'Aro el segon equip de la secció d'escacs de la Societat Coral Colon Sabadell Chessy. El nostre equip ha comptat amb un important reforç de la connexió moscovita, el Mestre Fide Gennady Kozlov (3) i l'Stanislav Romanov (7), que de fa temporades sempre troben uns dies per escapar-se del rígid hivern rus per donar un cop de mà a l'equip. Dels rivals, sabíem que no havien puntuat en cap de les dues primeres jornades i també que ja havien presentat dues baixes i, si en feien una més, s'arriscaven a perdre el matx per 10 a 0 i, tanmateix, serien eliminats de la competició. I així ha estat. El drama és que Romanov ha fet el viatge en va perquè el seu oponent no s'ha presentat. Tot i així, calia jugar tot el matx, a l'espera del que decideixi el Comitè de Competició de la Federació Catalana d'Escacs.

Kozlov

El Mestre Fide Gennady Kozlov defensant el tercer escaquer. (Foto: Jordi Díaz Comas)

 

Al punt d'en Romanov, s'ha afegit una victòria ben matinera de Jordi Díaz Comas (10). Només mitja hora després, també guanyava el primer escaquer, el Mestre Internacional Jorge Bobadilla. Les partides en joc feien pensar en una victòria plàcida. Refermava aquesta sensació la victòria del MF Kozlov just al migdia. Han passat tres quarts d'hora llargs fins que el ganxó Manel Castellanos (8) ha aconseguit el 5 a 0 per l'equip. 


Castellanos

En Manel Castellanos (8), guanyant un altre cop després de superada la grip. (Foto: Jordi Díaz Comas)

 

Ens faltava només mig punt per guanyar el matx, sense esperar el dictamen del Comitè de Competició, i l'aconseguia Ricard Nadal (6) just un quart d'hora després. Des de Rússia estaven expectants els altres companys d'equip, que han celebrat el triomf amb alegria via Whatsapp. Però després d'aquest 5,5 a 0,5, les partides s'han tombat i només el Mestre Internacional Arturo Vidarte (2) ha aconseguit un empat, mentre que perdien el Mestre Català Juan Antonio Villar (4), el Mestre Fide Carlos Salgado (5) i José Antonio Flores (9). No es pot esperar que tots els jugadors guanyin totes les partides, així que aquest entrebanc d'avui de ben segur que ens esperonarà a ser fidels amb l'estadística en les jornades que seran decisives. Diumenge vinent, viatjarem fins a Olot per a enfrontar-nos amb el fort equip local, que no ha tingut un bon començament de temporada però té potencial per ser equip de Divisió d'Honor, categoria que van perdre la temporada passada i que per tradició intentaran de tornar a aconseguir. Així que encararem la part més dura de la competició amb l'ànim alt després de guanyar en les tres primeres jornades i amb la intenció d'assolir un dels primers objectius de la temporada, que no és cap altre que assegurar-nos la permanència. 

El segon equip descansava i la setmana vinent es desplaçarà a Girona per jugar contra el Gerunda F. 

Text: Jordi Álvarez

Més en aquesta categoria: « Doble victòria Pels pèls! »