19 Octubre 2021

LA SEGONA VICTÒRIA DE L'EQUIP PLATJA D'ARO

Avui 17 d'octubre a Vilobí d'Onyar es celebrava la “Festa de la Llet” i ens ha tocat lluitar de bon matí, acompanyats pels cants dels galls i el mugir de les vaques. Ahir vam ser advertits d'aquesta circumstància de la ma -millor dit de la veu- de l'inefable president del Vilobí, dels darrers 30 anys, indicant que aconsellava aparcar al camp de futbol per la presència massiva de visitants, “és una cosa ben grossa i ben montada” exclamavà!.

Avui a més teníem la sort de comptar amb dos debutants, en Lluís Amorós i en Carlos Fraile, el primer viu a Calonge i el segon actualment a Cassà de la Selva, i han estat que jo recordi dels primers en telefonar-nos per formar part del nostre Club. Així a partir defensar el nostre equip que representa la Vall d'Aro. Són bona gent! es veu desseguida, només cal llegir la seva implicació al wattsup un s'ha ofert a portar a l'Irina i recollir-la a uns kms de casa seva en direcció contrària a destí, això és el per equips, germanor. Que hem fet arribar abans per l'avís rebut i esmorçar junts al Bar La Plaça, i buscar el local junts... no sabia a on era, com pot ser? Amb l'ajuda dels rivals i d'en Felip l'hem trobat a temps, només 5' de penalització aproximadament.

Les partides tan bon punt començaven, la fressa exterior començava a molestar, ja no hi havia galls, però la gentada començava a arribar en massa i havia una parada just davant, després la tractorada allò era una mica massa, finalment hem tancat una finestra i ningú ha protestat...

El matx estava molt disputat, i el primer en agafar les regnes ha estat en Carlos Fraile, qui ha guanyat amb una bona partida amb un gambit de dama, i ha estat el primer a les 11:39, fet que ha donat molta tranquil·litat a la resta de companys, les partides restants estaven totes a l'aire, cap decidida, en Lluís Amorós semblava comptar amb adventatge, al primer tauler, havent jugat un contragambit Albin a l'obertura, la Irina Ioselani, semblava igualada, sòlida com sempre. La meva partida amb en Curiel Solà estava amb lleugera ventatge meva però amb dubtes si podia assolir el punt sencer, com ha millorat en Curiel en poc temps.

Després d'una bona estona, l'Irina guanya, no se com tan ràpid, perquè ja sentia que no em podia aixecar de la cadira, inclòs he demanat assistència al nou que havia acabat primer en Carlos Fraile per tal que m'anés a comprar un croissant i una aigua, perquè notava que em començaven a fallar les forces. No perdem el fil, ja no recordo si esmorço quan l'Irina ja ha guanyat o està a punt de guanyar era al voltant del migdia. Anem 2-0 PERÒ AHH, s'aixeca corrents l'Adrià, qui amb un mig somriure em diu; !l'acabo de pifiar perdo una torre has d'assegurar les taules”, i jo li contesto: - “No em diguis això” començava a veure fantasmes del passat, encara perdràs si arrisques, però finalment he pogut guanyar amb bona tècnica durant el final de torres amb peó passat allunyat i lligat. L'Adrià ha resistit per donar-me temps d'omplir i signar l'acta i ha abandonat després de tractar de buscar alguns trucs per salvar mig punt, llàstima que segur farà el punt sencer, DOS GRANS REFORÇOS PEL PLATJA D'ARO, CE.

Per millor tancar el dia, quan sortíem després de signar el 1 a 3 davant del Vilobí en presència d'en Felip Mató me l'assenyala dient I played with this man, here, down stairs,.

Si no em falla la memòria allà va debutar la IOSELLANI a l'any 2016 i ara ha participat amb nosaltres inclós al Campionat d'España, una gran jugadora!

Ara en nom del meu càrrec, felicitar a tot l'equip, la setmana que seguirem rotant, feu cas al Capi Salgado sempre preparant alineacions i pendent dels matxos. JO US DIC QUE AL MARÇ o ABRIL ... de 2022 JUGAREM A DIVISIÓ D'HONOR.

SEGUIM GAUDINT D'AQUEST NOBLE ESPORT I AGRAÏNT A LA GENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA QUE HA MONTAT AQUEST TORNEIG INTERCLUBS, GRAN ENCERT, i recordeu la majoria NO COBREN UN SOL EURO!

Salut i Escacs,
Jordi Díaz Comas