22 Febrer 2022

L'EQUIP, PLATJA D'ARO Club d’Escacs SEGONA VICTÒRIA A DIVISIÓ D’HONOR A LA LLIGA CATALANA

Seguim! Primera VICTÒRIA a domicili, enfront a un històric club de Catalunya, el LLEIDA, fundat al 1934, l’equip de la capital de les terres de ponent, aquest any amb manques en les alineacions en els seus primers, però amb una pedrera molt important que segurament farà que lluitaran fins al final i en cas de descens, aviat tornaran arribar a la màxima categoria.

Després de la importantíssima victòria amb el compacte i fort equip del CERDANYOLA DEL VALLÈS, qui avui ha perdut per la mínima amb un dels «cocos» del Grup, fa que hi hagi 3 equips a la categoria amb 0 punts, un d’ells es salvarà del descens directe. Nosaltres ara depenem de nosaltres mateixos, dos de dos, si guanyem el pròxim matx amb els TRES PEONS, llevat hecatombe estaríem salvats del descens directe ens quedaria veure com podem acabar la temporada, primer objectiu, després del 0 de 3 (Sabadell, Figueres i Barberà) assolit 2 de 2 (CV i Lleida) deixant a dos equips allunyats de nosaltres en dos punts.

Tractarem de guanyar a casa contra els 3P i veurem la resta de resultats. El desplaçament a Lleida és llarguet, feixuc i amb dificultats per organitzar quan tens com en el nostre cas jugadors de diferents contrades, al meu cotxe portava els dos mestres russos i el MC Luna recollit a mig camí, vam dinar, poder massa, un segon plat «rabo de toro» pels 4 del Prius i la primera mitja hora de la partida el soroll digestiu era inquietant.

L’esperit d’equip és cada cop més maco, les complicitats entres les mirades de tots els membres dels jugadors, els anàlisis en grup després de les partides a la bonica seu de l’històric Lleida és el record que m’emporto d’aquesta jornada. Ningú de l’equip va perdre, impressionant victòria d’atac del nostre mestre francès Thibault 4rt tauler, la solidesa d’aquest any del local Flores amb una nova victòria, i les grans partides dels nostres russos, avui només mancava en Gennady, qui ens seguia en directe per wattsup. La resta taules, incloent la meva, que era l’únic tauler amb diferència d’ELO a favor del Lleida, amb el MC Josep Codina, aquestes taules, juntament amb les nostre GM Amador Rodríguez qui estava convençut que era el número 2 i per tant blanques, es va trobar una mica incòmode a l’inici per haver de defensar les peces negres. Durant molta estona es va mantenir el 1’5 a 1’5 amb les taules de la Natàlia 5è tauler, com es podia seguir al Xarxa de mat, després van arribar l’alleujament amb la victòria de Flores i en una posició molt aguda amb sacrificis del nostre MI francès assolíem el 3’5, una estona més d’espera però amb la tranquil·litat de mancaven únicament els dos primers taulers, que tenien avantatge, en Guti defensant el 6è tauler que jugava sense risc de perdre, a dos resultats com ens agrada dir als escaquistes, En Cuadras a la 8ª amb una posició guanyadora tot i que per un moment es va complicar i podien convertir-se en taules, i la que estava més igualada i més difícil d’avaluar era la d’en Luna a la 7ª.

Finalment guanyen tots els que podien guanyar, en Guti no arrisca i fa les taules després de consultar i veure que aquestes segurament asseguren el matx, i finalment en Cuadras també guanya, millor perquè li donarà més força i confiança amb el seu fort joc.

Finalment a la mitja nit arribava a casa... però inoblidable la nit prèvia amb en Demidov i Gutenev qui va aconseguir el punt que ens donava la victòria en el matx. Good preparation!

Hem sortit de la zona de play-off de descens!! Esperem que no hi tornem!! Veiem que el C ja ha guanyat ben aviat aquest matí esperem que el B hagi guanyat a Figueres.

Jordi Díaz i Comas – President del CE Platja d’Aro.