02 Mai 2017

V edició Festival d'escacs

Si per l’edició anterior de l’FESTIVAL INTERNACIONAL DE PLATJA D’ARO, vàrem comptar amb la presència del XII Campió Mundial ANATOLY KARPOV, aquest any 2017 coincidint amb la V Edició, comptarem amb el mateix Sr. KARPOV, però a més: en JAN TIMMAN, sots-campió mundial i durant molt de temps l’esperança d’occident per derrotar a l’escola soviètica, recordem que era època de guerra freda, i que des de l’excepció d’en James Fischer no hi havia més que campions soviètics, l’holandès va estar a prop de convertir-se en una nova excepció al domini de les K i ha estat campió d’holanda en moltes ocasions, en nou per ser precisos.

A més també hi haurà el serbi Ljubomir LJUBOJEVIC campió de l’extinta Iugoslàvia al 1977 i 1982 i l’hongarès Zoltan RIBLI qui també va ser campió del seu país d’origen als anys 1973, 74 i 77. Dos grandíssims jugadors que van ser candidats a campió del món i amb un palmarès impressionant. Tots els jugadors superen els 65 anys i comptaven amb un ELO superior als 2600 punts en algun moment de la seva trajectòria. Serà un torneig disputadíssim!!

Que més es pot demanar, em comentaven que s’havia intentat en diverses ocasions comptar amb la presència d’en Timman al magistral de Barcelona i que no havia estat mai possible, fet indicatiu del que s’ha aconseguit, i és molt probable que disputi unes simultànies i possiblement el torneig blitz (ràpides).

És increïble el somni que estem vivint els amants del nostre noble esport ciència de poder comptar, veure, jugar i comentar partides amb un ex campió mundial durant dos anys seguits i que a més aquest any ve acompanyat d’altres llegendes. És molt necessari que agraïm l’esforç que està fent el Club d’Escacs Platja d’Aro, i en particular el seu president Vladimir Volkov, per aconseguir aquestes fites inimaginables per nosaltres quan vàrem començar a col·laborar desinteressadament en l’organització dels esdeveniments.

No podem oblidar la col·laboració encomiable de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, que l’any passat va aprofitar la vinguda d’un dels millors jugadors de la història per inaugurar tres taules de joc a l’aire lliure a la Plaça Major i esperem que seguim comptant amb la seva cooperació o inclòs major donada la repercussió mediàtica del Festival d’Escacs vila de Platja d’Aro.

Aquesta edició ja som torneig inclòs al CIRCUIT D’OBERTS INTERNACIONALS DE CATALUNYA, la sala de joc dels oberts Grup A i B serà al CLUB NÀUTIC DE PLATJA D’ARO i la Sala de joc del Torneig de Llegendes i ràpides a l’Hotel Aromar. Els premis ECONÒMICS són més de 5000.-€ si alguna empresa vol col·laborar serà benvinguda amb contraprestacions fiscals i amb la presència als mitjans de comunicació.

Ens sentim afortunats molts gironins que sent simples aficionats, hem pogut jugar amb en Victor Korchnoi (DEP), gràcies en el seu moment a l’obert de Banyoles (campió sense corona i amb una vida de pel·lícula) i l’any passat amb tot un campió del món, Karpov i aquest any si no hi ha problemes amb en Timman, Ljubojevic i Ribli, “casi naa”.

No se si l’any que ve ho podrem igualar però s’intentarà, però ens cal que vingueu a JUGAR L’OBERT AQUEST ANY PER PODER SENTIR QUE L’ESFORÇ PAGA LA PENA...

Esteu avisats i ja sabeu que es veritat, que si us apunteu poder tindreu la sort de jugar, com alguns l’any passat, amb alguna d’aquestes llegendes.

Salut i Escacs i aquest any amunt Girona!

Jordi Díaz Comas