01 Mai 2019

Dissabte 27 d'abril, va començar a l'Hotel Aromar de Platja d'Aro el VIIè Campionat gironí d'escacs actius organitzat per la Federació i el Club d'escacs local, pel sistema suís a vuit voltes i a un ritme de deu minuts més tres segons d'increment per jugada. Arbitrat per l'Àrbitre Internacional Carlos Salgado, el torneig va aplegar 56 jugadors, set d'ells Mestres Catalans.

 

Salgado

 

També hi eren els quatre guanyadors de la sisena edició, MC Emili Colls (CE Figueres), Luis Antonio Terry (CE Olot), Francesc Xavier Saurina (CE Gerunda) i Arnau Clot (CE Santa Eugènia), els dos darrers empatats al tercer lloc. La sala de joc reunia unes condicions excel·lents per jugar a escacs, amb espai, taules i cadires engalanades i unes vistes al mar ben recomfortants.


Vista de la sala

A la tercera ronda es van començar a enfrontar els jugadors més forts i ben bé fins a la darrera volta no hi va haver un campió, el Mestre Català Guillem Salagran del Club d'Escacs Gerunda, que va fer set punts de vuit possibles, perdent només una partida contra l'Arnau Clot.

Lazaro i Molina

 

Salagran amb el trofeu

El segon i tercer lloc van ser, respectivament, per Luis Antonio Terry del Club d'Escacs Olot i per Jordi Álvarez del Club d'Escacs Platja d'Aro, després d'un ràpid empat entre tots dos a la taula 1 a l'espera del resultat de la partida MC Salagran-MC Triadú. El campió de la darrera edició, MC Emili Colls, va ser quart, i comptant que la competició tot just acaba d'arrencar, torna a ser un ferm candidat al títol.

 

Vladimir eufòric

 

Els tres primers

L'anècdota de la jornada va ser l'entrega a l'Emili Colls d'un garrot amb la inscripció “Cuidado que muerdo”, una idea del MC Joan Fluvià del Club d'Escacs Tordera que consisteix a anar lliurant el garrot de campió a campió. (El vídeo el trobareu a Facebook, a la pàgina del Club d'Escacs Platja d'Aro).

Per a més informació sobre el torneig: Chess Results

 

El proper torneig es jugarà a Blanes i a hores d'ara hi ha una bona colla de jugadors apuntats.