23 Febrer 2020

2e2843e2ade511d88df42c8a44a73c77 XL

Avui diumenge, el primer equip del Club d'Escacs Platja d'Aro ha viatjat fins a Barcelona, al barri de Sant Martí de Provençals, per enfrontar-se al Club d'Escacs Sant Martí, amb motiu de la sisena jornada de la Lliga Catalana a la Primera Divisió. Per primer cop en tota la Lliga hem repetit alineació, amb el Mestre Internacional Alexander Gutenev de número u. Hem trobat a faltar dos dels talismans de l'equip, en Manel Castellanos i en Juan Sánchez, i estem a l'espera que s'estrenin altres jugadors. El repte era encarar el Tourmalet de les darreres jornades amb opcions d'almenys jugar la promoció d'ascens. I això és perquè els tres diumenges vinents hem de jugar contra els tres equips més forts de la categoria, el Terrassa, l'Andorra i el Castelldefels. Abans, però, ens calia superar aquest diumenge contra l'equip local, que havia fet bons resultats fins ara, i que era a només mig punt rere nostre a la classificació. Esmorzant Sant Marti retocat

L'expedició que ha sortit de Platja d'Aro, fent un bon esmorzar a Barcelona. (Foto: Alexander Gutenev)


A Sant Martí ens hem trobat amb una sala molt gran i amb molt d'espai on feia goig de jugar i on era ben fàcil de seguir totes les partides sense molestar ningú. Així hem pogut veure com el primer que ha tingut una partida clara per guanyar ha estat el MI Jorge Bobadilla (2), qui ha estrenat el marcador. Poc després era el Mestre Internacional Arturo Vidarte (3) qui transformava una posició molt superior en el 2 a 0. El 3 a 0 l'ha aconseguit la Irina Ioseliani (10) qui s'ha guanyat un lloc al primer equip després de fer una altra partida contundent. Com que teníem partides amb avantatge clar, José Antonio Flores (7) ha acceptat de demanar l'empat tot i tenir la qualitat, pensant primer en l'equip i assegurant mig punt que ens apropava al triomf. A tocar de la una, ha estat en Ricard Nadal (6) qui anotava el 4,5 a 0,5 a favor nostre. I tot seguit, el Mestre Fide Carlos Salgado (5) ha rematat una partida del tot posicional, sense riscos. Ja teníem el punt quan encara estaven en joc quatre partides. Llavors hem perdut tres partides seguides, la d'en Jordi Díaz Comas (8), la del cronista (9) i la del Mestre Català Juan Antonio Villar (4). Nadsl i Flores Sant Marti

Nadal i Flores, jugant. 

 

Vidarte i Villar web

Vidarte i Villar, concentrats. 


Díaz Sant Martí web

Jordi Díaz Comas, en plena obertura. 

Villar jugant Sant MArtí

La Irina i dos jugadors del Sant Martí seguint la partida de Villar. 


La darrera partida a acabar ha estat al primer escaquer on el Mestre Fide Óscar Ruiz ha jugat magistralment un final de cavall contra alfil, anul·lant el possible avantatge del nostre jugador, el Mestre Internacional Alexander Gutenev. 


Gutenev Sant MArti web

Expectació per veure el desenllaç al primer escaquer. 

 

El resultat final de 6 a 4 ens manté a la segona posició de la Lliga, empatats amb el CE Terrassa però amb pitjor desempat, i a un punt del líder, el GEVA-CEA Andorra. L'altre aspirant, el CE Castelldefels, ha punxat a Olot. La setmana vinent rebrem el CE Terrassa en un matx transcendental per conèixer les nostres possibilitats. Així que d'aquí fins al final del torneig, posarem tota la carn a la graella. 

Class sisena

El segon equip també jugava a fora i també ha guanyat. S'han desplaçat a Vilobí per jugar amb el segon equip local i segon classificat a la lliga de tercera gironina. Amb un jugador menys, hem guanyat per 1 a 3, amb victòries de Josep Font, Pablo Armenta i Emma Clara, qui avui s'ha estrenat com a nova jugadora del club. El Platja d'Aro B continua liderant el Grup Sud de la Tercera Gironina amb autoritat, i l'ascens directe ja és gairebé a tocar. 

Class sisena B

Text i Fotos: Jordi Álvarez