×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 294

08 Febrer 2016

Autor: JORDI DIAZ COMAS

Tercera ronda de la Lliga Catalana Preferent Gironina, ahir diumenge ens tocava visitar el bonic poble de Sant Gregori, amb la majoria de jugadors coneguts de l’any anterior, inclòs amb repetició “d’enfrontaments”. Un plaer jugar amb els seus coneguts jugadors especialment la forta jugadora Laura García, el seu pare Rafael, i els germans Bordas, entre d’altres.

Encara que a priori no representava un gran perill per tal que suméssim la nostra tercera victòria seguida, portàvem un equip amb diverses baixes, entre elles el nostre primer tauler Carlos Salgado Allaria.

Carlos, amb problemes familiars i segons ell mateix "no estar en les condicions adequades per jugar", més encara tenint en compte que li tocaria enfrontar-se a la diverses vegades Campiona Gironina i Campiona de Catalunya al 2004, Laura García Taberner, amb qui la temporada passada ja va fer taules. Carlos igualment venir amb nosaltres a Sant Gregori, per donar-nos el suport moral que l'equip necessitava.

No obstant això, tot just arribar ens trobem amb una bona notícia, que el Sant Gregori presentava només 8 jugadors, amb la qual cosa començàvem guanyant 2-0. Judà Isanta i Miriam Ballesta s'anotaven el punt sense jugar.

La primera hora va transcórrer amb relativa tranquil·litat i poc abans de les 11:30, Juan Sánchez Luque, un dels dos "pitxitxis" de l'equip, lliurava la dama per dues vegades per guanyar brillantment. 3-0, que podria transformar-se ràpidament en 4 o 5 ja que tant Bonell com David Iglesias comptaven amb peons d'avantatge en finals bastant clars. La resta de les partides estaven o bé igualades (Rodrigo, Jordi, Felipe), o bé complicades (el presi Vladimir estava defensant davant un lliurament de peça del seu jove adversari, de tan sols 10 anys, que donarà molt de parlar en el futur si segueix progressant, i l’Àngel lluitava amb energia la pèrdua d'un peó en l'obertura).

A les 11:40 Bonell anotava el quart punt de l'equip i poc després Jordi pactava taules, el que ens deixava el marcador en 4,5 a 0,5 i a l'espera que David concretés el seu avantatge, cosa que va ocórrer just mitja hora després. David així es transformava en l'altre "pitxitxi" de l'equip, ja que juntament amb Juan Sánchez Luque porten 3 punts en sengles partides. 5,5-0,5 i a esperar la resta de les partides amb tranquil·litat.

A les 12:10 el presi Vladimir (que va haver d'esforçar al màxim davant l'atac del seu rival) va aconseguir simplificar adequadament per arribar a un final guanyat, mentre que l’Ángel realitzava una gran remuntada passant de peó de menys a dos peons de més a un final de torres. D'altra banda Rodrigo aconseguia treure la pressió del seu rival per assegurar les taules com a mínim. Felipe i Laura disputaven la partida més igualada i incerta.

A les 12:30 el presi Vladimir posava el marcador a 6,5 i amb prou feines una estona després Àngel concretava la seva victòria a 7,5. Rodrigo semblava que anava a fer taules un final de torres amb peó d'avantatge, però incomprensiblement el seu adversari li va canviar les torres, el que li va permetre guanyar fàcilment un final de peons. 8,5-0,5 i només quedava el tauler 1, que s'anava decantant a poc a poc a favor de la Laura. Amb gran tècnica, la Campiona de Catalunya de l'any 2004 va anotar el punt de l'honor per Sant Gregori. 8,5-1,5.

Amb aquesta victòria, el Club d'Escacs Platja d'Aro se situa líder de Preferent Gironina amb 3 punts i en solitari, seguit per La Bisbal, Palafrugell, Figueres C i Dotze Castells, tots ells amb 2. Amb aquest últim equip ens enfrontarem la setmana que ve. Enviem molts ànims a Carlos perquè els seus problemes es solucionin, pugui tornar aviat a defensar el nostre primer tauler i ens ajudi a sumar una nova victòria per continuar amb la nostra aspiració d'aconseguir la Segona Divisió Catalana!

Més en aquesta categoria: « CRONICA II RONDA CRONICA IV RONDA »