19 Juliol 2022

Torneig Festa Major S’Agaro 17.07.2022

Ahir diumenge 17 de juliol, vam celebrar la segona edició del Torneig de partides llampec en motiu de la Festa Major de S’Agaró, que íntegra i forma part del nostre municipi, i per tant, el nostre club no hi podia faltar. Així que novament a l’aire lliure i sota l’ombra d’una bonica pineda vam gaudir del nostre esport ciència. L’Associació de la Festa Major va proporcionar la logística i els premis i nosaltres vam aportar el material i organització, sumant esforços en pro del nostre municipi i del nostre estimat noble joc.

Aquest any novament vam superar totes les expectatives, doncs únicament s’havien preinscrit 7 jugadors i finalment érem 22. Vam decidir a proposta d’en Vladimir Volkov qui feia d’àrbitre que faríem dos grups 11 jugadors i un torneig tots contra tots, és a dir 10 rondes mínim, i després una semi final i una final entre els dos primers classificats dels dos grups i també una final infantil que va enfrontar els dos millors joves que van competir.

Així hi havia una nombrosa representació del Club d’Escacs Guixolenc, uns quants del Platja d’Aro i varis de diferents clubs entre d’altres el Gerunda i algun jugador que pel moment és aficionat sense llicència.

El torneig va ser molt emocionant pel format ràpid, 3 minuts per jugador més dos segons d’increment per jugada i perquè hi havia possibilitats als dos grups de sorpresa, finalment en el grup A es classificaren el jugador del nostre club Jorge Mustelier i després d’un erroni desempat, el jove jugador rus i també del nostre club Igor Prokudin. En l’altre grup em vaig classificar jo amb un immaculat 10 de 10 i el fort jugador i número 1 del Guixolenc Quim Fons.

La final fou un derbi local entre qui subscriu la present i l’amic Mustelier que aquesta vegada va haver de tombar el rei, davant d’un d’aquells dies que malauradament no compten per ELO, però si que puc dir que l’any que ve intentaré per tercer cop revalidar el títol. El tercer lloc va ser guanyat per en Quin Fons i el millor jove el Gerundenc i cada cop més fort Jan Balló de tant sols 11 anys.

Una abraçada i us esperem com cada any a la Festa Major de Platja d’Aro voltants del 15 d’agost i aquest any per primer cop a la Festa Major de Castell d’Aro a principis de setembre. Jordi Díaz Comas