06 Febrer 2022

Tercera ronda de la Lliga Catalana d’Escacs, del PLATJA D'ARO.

05.02.2022

 

A la tercera no va la vençuda...

L’equip A, encara no ha pogut puntuar a cap dels matxos disputats, tot i que realment ja ens hem enfrontat amb segurament a qui serà el Campió de l’actual edició del DIVISIÓ D’HONOR de la LLIGA CATALANA.

A la primera ronda i segona ronda vam perdre per la mínima amb un dels favorits al títol el Colón Sabadell i amb un equip que porta ininterrompudament més de 10? temporades a DH, el Figueres. Ahir ens visitava poder l’equip que serà el finalista d’aquesta edició i qui sap si el campió, el Barberà, va presentar un equip temible, 5 jugadors per sobre de 2500 punts d’ELO i el darrer un Mestre Català que va tenir la sort de jugar contra un President en hores baixes en quant als escacs.

No hi ha excuses aquesta vegada van ser clarament superiors, però durant les tres primeres hores vam presentar batalla, fins hi tot somiàvem per estones, no se com van anar els resultats només em volia concentrar en la meva partida i mirava de reüll la del meu company Flores al costat, que novament anava agafant avantatge contra un jugador que li treia més de 180 punts d’Elo, la meva estava igualada i per moments em sentia amb possibilitats, fins hi tot em vaig atrevir a demanar taules amb el previ consentiment del President honorífic, fundador del Club Vladimir Volkov, en tasques de Delegat, però després, en les bestretes vaig cometre una errada de ... les meves i la partida ja era per abandonar vaig seguir una mica per si li queia la bandera o la pifiava, però això normalment no passa i a rendir-se toca. Em van dir tot just acabar que era «el hundimiento» que estava clar que perdíem, doncs ja ho havien fet varis jugadors a la part mitja de l’equip, no cal dir noms, tothom va fer el que bonament va poder, eren teòricament superiors a la majoria de taulers, i així ho van confirmar. El Barberà ens va mostrar un gran respecte en tot moment pel nostre Club, van presentar els 9 primers jugadors que tenen i tancaven amb el número 14, impressionant, és a dir temien el nostre potencial.

Notòries taules del nostre MC Méndez, qui jugant al tauler número 3 va aconseguir taules amb un Mestre Internacional francès qui simpàticament prèviament ens convidava a cafè, Mr. Axel Delorme 2512 ELO.

Amb nosaltres va debutar el nostre número 1 un jove fortíssim jugador rus, Gran Mestre Klementy Sychev amb 2578 d’Elo que substitueix en el nostre número a l’invencible Demidov GM, qui em va ajudar durant la setmana amb diverses classes per internet, quin esperit d’equip i de lluita tenen aquesta nació, les seves cares després de la desfeta eren un poema, curiosament era l’únic tauler a on comptavem amb avantatge d’ELO però res important menys de 40, doncs s’enfrontava amb el número 1 del Barberà, el conegudíssim i fortíssim jugador Daniel Alsina, aconseguint taules.

L’Antonio Flores, al meu costat al tauler 9 va tornar a guanyar i porta 2’5 de 3 possibles essent el millor jugador no forani dels nostres, aquesta temporada està fortíssim, millor encara que la del seu ja notori debut a la temporada de l’ascens al 2019. Felicitats Antonio, a seguir així en els tres matxos decisius que ara ens toquen contra els rivals de la nostre Lliga, la dels que lluiten per no baixar, tot i què per moments haguéssim pogut participar a l’altre. Ens cal experiència i adaptació a la categoria com ja em va comentar el nostre Alcalde Sr. Maurici Jiménez, entusiasta de l’esport- ciència que sempre vol saber inclús presencialment com anem.

Estem tristos, però esperançats amb l’arribada del primer punt i del segon, després tot ho veurem amb un altra prisma, com la nostre segona temporada a SEGONA DIVISIÓ CATALANA, ho recordeu els veterans, que vam patir 3 «roscos» inicials seguits, alguns també per la mínima i vam salvar la categoria amb matxos vibrants inoblidables com a casa del FOMENT B.

Ara toca ser forts i conscients que jugant com ho estem fent la Caissà ens donarà l’oportunitat de guanyar.

S’ha acabat el nostre col de TOURMALET, ara toquen etapes més proclius i esperem que caiguin del nostre costat, i si no, tampoc passa res, som ara clarament un equip i molta gent repetirà l’any vinent, passi el que passi, aposto amb qui vulgui que li donarem la volta!! Que som el Platja d’Aro collons i l’any vinent farem només 10 anys! I mireu a on estem, és difícil arribar però encara més diuen mantenir-se, ho veurem en les properes rondes.

L’Equip B, del qual formo part habitualment, ha tornat a guanyar i ja són 3 de 3, en breu esperem confirmar un nou ASCENS. Avui, amb l’Irina, Josep Font, Carlos Fraile i Ivan Volkov qui a més feia de delegat, han aconseguit la victòria per 1 a 3 a casa del GERUNDA E (si l’E, que ve després de l’A, B, C i D) encara ens queda camí per ser tant potents però qui sap la pedrera estar premen i fort!!

L’Equip C, capitanejat avui pel meu germà Joan, han tornat a guanyar, qui sap poder encara lluitaran per pujar... veurem també en les properes jornades, per ara que gaudeixin. Dos de tres impressionant com puja el jovent.

Em despedeixo dient AMUNT PDA, ahir vam fer dinar previ-preparació per veure si donava sort, però no va poder ser, però hi tornarem gran dinar al Mesón Asador, a més es veu que s’està fent EQUIP!!

Salut i Escacs

Jordi Díaz i Comas