09 Desembre 2021

Quatre jugadors del club a l’Obert del Baix Ter

4 i 5 de desembre del 2021

cronica 5 12 2021 01

Jordi Díaz Comas i Ona Debritto

El cap de setmana del 4 i 5 de desembre del 2021, quatre jugadors del Club d’Escacs Platja d’Aro van participar al IV Obert del Baix Ter, disputat a Torroella de Montgrí i organitzat pel club local, el CE Montgrí, per a jugadors amb menys de 2200 d’Elo FIDE. El ritme de joc, 60’+30’’, va permetre tres partides diàries, fins a un total de sis, per aconseguir un campió. Fins a 46 jugadors hi van participar tot i que els premis eren en espècies.

Estàvem advertits per l’organització que serien dies freds, amb forta tramuntana, però no comptàvem que dins del local de joc hauríem d’anar abrigats fins a les celles, ja que ens vam estar en el gimnàs espaiós d’un institut pensat per a fer activitats esportives del tot físiques. El soroll trepidant de la calefacció, que s’engegava a hores programades d’antuvi, i la fred no eren les condicions ideals per fer una marató d’escacs però, en el fons, hem d’estar agraïts a que es facin activitats d’aquesta mena després de tant de temps tancats per raons sanitàries.

Del Club d’Escacs Platja d’Aro hi van participar Lluís Amorós, Irina Ioseliani, Jordi Díaz Comas i Ona Debritto. Al final, el millor classificat va ser la Irina, que va acabar en 14a posició després de patir un ensurt a la darrera partida, contra el president del Club d’Escacs Santa Eugènia, en Jordi Vidal, que junt amb el campió, el Mestre Català Adrià Pérez del CE Peona i Peó de Barcelona, va acabar el torneig invicte. Menció apart mereix la jove jugador de la pedrera del club, l’Ona Debritto, que tot i ser el primer any com a jugadora federada, va fer bones partides i va mostrar una avançada comprensió del joc que ha d’acabar de polir guanyant experiència en competició. Una prova la vam tenir quan va empatar amb en Jordi Díaz Comas tot i conduir tota la partida amb avantatge seu. L’anècdota va sorgir en aquesta posició, amb l’Ona jugant les peces blanques i el seu torn de jugar.

cronica 5 12 2021 02 min

Aquí, l’Ona va jugar Axa7 i en Jordi no va veure el mat amb Td1!

Després de la promesa de l’organitzador de millorar les condicions del local, encara que sigui traslladant el torneig a unes dates més càlides, segur que hi tornarem un altre any, també amb la mentalitat que sis partides en dos dies és tota una marató i cal anar previngut.

cronica 5 12 2021 01

L’Ona Debritto contra Lluís Amorós.

 

Per Jordi Álvarez