23 Desembre 2018

FINALÍSSIMA DEL MUNDIAL D’ESCACS DEL 2018 A LONDON

Dos dels tres màxims representants del nostre Club, en Vladimir i l’ara ponent Jordi, ens vàrem desplaçar del 22 al 29 de novembre per veure el desenllaç de la final, que quan vàrem arribar estava al zenit d’emoció, doncs tot havien estat taules prèviament.

Només aterrar ens portaren a la nostra residència, gran gestió del Presi qui havia aconseguit un apartament molt correcte al barri de Chelsea, des d’allà amb els bons mitjans urbans de la cosmopolita Londres, anàvem bé amb metro, bé amb bus o combinant ambdós a les partides que es disputaven al barri de HOLBORN i de visita per la ciutat.

Així arribem i presenciem una de les millors partides de la final la número 10. A aquesta partida ambdós jugadors varen repetir els primers moviments de la partida 8, si bé Caruana va canviar amb una jugada més arriscada 12.b4, atac per ambdós flancs. Ambdós reis en perill, el campió semblava que tindria problemes per arribar al control de la jugada 40, després també van arribar problemes amb el temps per l’aspirant, i de nou unes taules perquè ambdós varen deixar d’arriscar en el moment de menys temps, la por a una derrota era molt important.

Nosaltres a sobre havíem aconseguit zona VIP, així que estàvem amb els famosos, exjugadors d’elit com Nigel Short, amb qui vàrem comentar la possibilitat de que vingués al nostre OBERT i va mostrar una actitud molt pro activa al respecte, ens va facilitar el seu mail i en breu contactarem amb ell, també vam parlar amb l’anterior aspirant Serguei KARIAKIN.

L’onzena partida, poder va ser la més avorridota, una Petrov per part de l’aspirant i un campió que només tenia al cap arribar als desempats i allà demostrar la seva superioritat. Era dissabte 24 de novembre, el diumenge descans, i dilluns la darrera que tot pronosticava en un empat i per sort havíem previst veure els desempats.

Com estava previst: EMPAT FINAL

Magnus Carlsen (NOR – Elo 2835): 5,0 puntos.
Fabiano Caruana (USA – Elo 2832): 5,0 puntos.

Els desempats, jo encara pensava que en Caruana donaria guerra al primer ritme, així la primera partida crec que va ser la decisiva, l’aspirant va jugar molt bé i ràpid, quan semblava que serien unes noves taules va cometre una errada en un final de torres i en Carlsen ja tenia el primer punt al sarró i el que és més important una recuperació de l’autoconfiança. A la segona a 25’ més 30” Caruana arrisca i té una bona posició però en el moment clau el decisiu, el clímax de la partida a on es decideix i es veu de quina pasta estàs fet, no va afinar i no va rematar, aquí va acabar el mundial, Carlsen, guanyarà la segona i tercera.

GRAN MUNDIAL, GRAN CAMPIÓ, GRAN ORGANITZACIÓ I GRAN VIATGE PER LONDON i us recomano si hi aneu que agafeu el LONDON PASS.

Cronica Londres 2018 1 Cronica Londres 2018 2 Cronica Londres 2018 3 Cronica Londres 2018 4

Cronica Londres 2018 5 Cronica Londres 2018 6 Cronica Londres 2018 7 Cronica Londres 2018 8