31 Gener 2022

L'EQUIP del PLATJA D'ARO Club d’Escacs com a visitant

29.01.2022

 

La segona ronda començava amb novetats: Es va treure el passaport Covid per entrar a locals i restaurants i la Federació Catalana, amb bon criteri, no vol ser en cap cas més restrictiu del ja restrictiu govern i immediatament va retirar aquesta restricció, menys PCR i menys nervis de darrera hora, tot i que n’hi va haver i molts, doncs un dels nostres convocats va avisar divendres que no podia venir per ingrés d’un familiar, el comodí-Presi havia de debutar sense preparació prèvia, dit i fet ens hi posem Carlos envia idees i a estudiar... al final el mateix dissabte avisa al jugador que gràcies a la medicina o a Déu per qui vulgui creure-hi, que no ha estat greu i només un ensurt, gran notícia alleujament i cap a Figueres, després la nostra jugadora mediàtica es perd i va a la seu oficial, no la localitzem i finalment ens assabentem pel Xarxa de Mat que ha arribat, jo ja estava de camí a Figueres... a veure i fer de delegat quin patir...

Bon rotllo amb els jugadors/es del Figueres xerrem, comentem, que si el Grup de la Mort, que si tot anirà d’un resultat... i les partides anar avançant, però no ho veiem clar..

Cronica 29 01 2022 2 06En Gromovs perd ràpid amb l’Emili Colls, només hi ha una partida a la qual tenim avantatge segons el meu parer a la de la Natàlia, la d’en Cuadras lleugera, la dels 3 primers no arriba a entendre a on arriben, són boníssims, però materialment estan igualades, en Demidov diria que inferior o lleugerament amb en Javier Campos, en Kozlov allargant per decidir si accepta les taules ofertes per en Manel Pijuan, quins nervis el delegat no pot aconsellar, falta molt, i el NOSTRE RUS, doncs ja porta més de 5 anys amb nosaltres diu, en posició conscientment lleugerament inferior en un final de cavalls, «I will wait and I think... we will need all the point, so fight!». En Flores agafa lleugera, després més grossa i remata en un final d’alfil contra cavall d’aquells que la pots vessar en qualsevol moment, tenim l’1 a 1. La Natàlia no remata i aquell punt ja no hi podem comptar, estar clar que perdrem a la d’en Guti i no trobem a on guanyarem el matx... però en Gennady comença a moure i a enredar amb el cavall, i ara resulta que té millor rei i un peó a setena, com ho ha fet, encara no ho se. L’Àlvarez, jugador-Amic que ens ha ajudat i encara ens fa col·laboracions al Festival i alguna crònica (gran historiador) i espero que faci la contra crònica o la seva versió del poc que va veure, doncs no va moure el cul de la cadira, ens acomiadem amb una encaixada i marxa un pèl emprenyat als braços de l’Ovídia, després em demanarà per wattsup el resultat final.

En Gennady té avantatge però en Pijuan comença a buscar úniques per aguantar i rascar unes taules que abans eren clares, però el Per Equips té aquestes coses, les partides a vegades es fan molt llargues i els nervis i la psicologia russa és molt forta.

En Méndez perd al tauler 3 contra un experimentat MI, tornem a anar per darrera, la d’en Demidov, qui ha guanyat contra l’1 de l’Andorra pre-pandèmia, 1 del Colon- Sabadell, sembla que no podrà tot i que ara ja ha igualat amb negres contra el fort i conegut Javier Campos, qui entrena a la promesa (ara ja una realitat) Abel Lázaro, que està fent patir al nostre GM i llegenda dels escacs Amador Rodríguez, de qui ja tenim la foto a la web: platjadarochessclub.cat

En Cuadras fa taules, que després en el post matx lamentarà perquè veu que guanyava, no passa res encara hi ha lluita, perdem 2’5 a 1’5--- parlem amb en Carlos que arriba ràpidament de les seves obligacions amb la pedrera del club, cada cop més potent i nombrosa d’un torneig a Olot. Li dic “miralo tu mismo pero yo no lo veo claro, necesitamos un milagro ruso” ell em diu que tot i que guanyi en Kozlov ens seguirà faltant un punt, la posició d’en Guti es manté perquè és el per equips, i s’ha d’intentar tot.

Amador perd, Kozlov guanya seguim per darrera, ara si que la cosa és dramàtica, taules de Natàlia, i seguim un punt per darrera, ens queda el debutant francès T. FANTINEL qui ha dormit a Barcelona, i a qui li diem de forma clara necessitem el punt sencer, no draw, i va lluitar fins a una posició de taules mortes...no va poder ser de nou per la mínima.

Això si es va fer de nou el miracle rus, en posició de final de torres a n’en Javier li cau la bandera, tothom està content i trist a l’hora per veure i saber el que es sent en aquell moment, ningú diu res ni la seva dona, la gran Mònica Vilar. Encara hi ha alguna possibilitat, en Gutiérrez finalment es rendeix, 5 a 4 a favor dels locals, l’esperança francesa es dilueix no sembla possible i finalment rien! Decepció però il·lusió de l’actitud del nostre EQUIP.

Com vaig dir per wattsup a n’en Victor Collell “la lliga eh molta longa” Veurem!

El B guanya el mini derbi amb el Guixolenc B, per la mínima i amb esmorzar llarg previ de 4 jugadors i ex companys de club, les taules del per equips a vegades són clares abans de començar. Guanya la Irina i la resta taules i cap a casa que ja tocava...

El C guanya amb el Fornells B, estan fent un equip de 4 a 6 jugadors en plan amics, pinta bé també.

El proper dissabte acabem el període d’adaptació a la categoria i començaran les victòries de l’A. Gràcies AJUNTAMENT, per cert el conserge Antonio jugador retirat del mític futbol sala a la segona divisió, quins moments al pavelló amb en Rams de porter i agrair com sempre el suport a VV.

Això és tot des de Platja d’Aro la més musical de la Costa Brava, gran radio a PDA!

Salut i escacs!

Jordi Díaz i Comas