25 Gener 2022

L'EQUIP del PLATJA D'ARO Club d’Escacs

22.12.2021

 

Si, Da, Oui, Yes, Finalment ha arribat l’esperadíssim debut i l’inici de la Lliga. El Platja d’Aro Club d’Escacs a DIVISIÓ D’HONOR es troba al Grup II, que sembla el més dur de la Lliga Catalana, és la competició més important que s’organitza a Catalunya i una de les Lligues més potents d’arreu. La preparació de l’equip, la recerca de jugadors per suplir baixes, alguna de molt inesperada, ens ha tingut entretinguts als tres que duem aquest Club. En Vladimir, fundador i mecenes buscant la nostra Armada que aquest any és Russo-Francesa, en Carlos reforços importantíssims com la gran i famosa Natàlia Parés, en Fernando Méndez, en Luis Luna i el GM Amador Rodríguez i Joaquim «Guti» Gutiérrez que encara no han debutat. Finalment jo mateix, aportant també tres fitxatges pel primer equip l’històric Jordi Cuadras, Didier Fernández i Marc Juan.

WhatsApp Image 2022 01 24 at 21.55.12 3 La base i els habituals ja els tenim d’altres anys, com un «puntal» que és diria a la lluita Canària, el GM. Demidov que no para de derrotar a jugadors fortíssim, aquest cap de setmana ni més ni menys que al número 1 del Colón Sabadell GM E. Romain 2630. Un altre habitual que ja deu ser la seva cinquena temporada amb nosaltres en Sasha Gutenev MI amb normes de GM, qui va aconseguir taules amb negres amb el conegudísim GM Jordi Magem, el MF Gennady Kozlov que està reforçant l’equip des de l’arribada a Segona Catalana, ja assimilat, no va poder puntuar amb el fort jugador Carles Díaz 2519 d’Elo al quart tauler.

El debut amb nosaltres del Mestre Català amb més ELO va aconseguir taules amb el GM Viktor Moskalenko a la taula 3. El debut de la Natàlia amb nosaltres, que a més ha tingut repercussió mediàtica – com a mostra el Xarxa de Mat del passat - per haver tornat a la pràctica activa amb la pèrdua del punt al finish, que es compensa amb la victòria del Luís Luna qui guanya a les bestretes, taulers 5 i 6 respectivament.

Un gran reforç per la seva experiència que ja es va palesar a la primera partida en S. Gromovs, MF qui va fer taules al 8è tauler. En José Antonio Flores jugador reforç de l’any anterior o millor dit de la darrera temporada que es va jugar, va tornar a demostrar la seva experiència si surt de l’obertura aconseguint unes meritòries taules amb una de les promeses del Sabadell Roger Bernardo 2300 d’ELO, al darrer tauler comptàvem amb el comodí i jugador nostre des de l’ascens a Segona Provincial no tant lluny doncs el club té menys de 10, en Juan Sánchez especialment motivat per jugar contra un ex equip seu patint contra l’altre promesa del Sabadell, D. Salinas.

Així el matx va començar amb un 0 a 0, que després de més 3 hores de matx seguia el 0 a 0, vam rebre el suport de l’Alcalde Sr. Maurici, com sempre implicat en el projecte. El primer resultat és la pèrdua del nostre 10è, i poc després guanya el nostre 1r, empats al tauler 8 i 2, és a dir 2 a 2 durant molta estona i tot per decidir. Taules a la 3, derrota a la 4, taules a la 9, i surt en Luna amb cara de victòria, mentre estàvem en directe al Xarxa de Mat i ens posem 4 a 4, finalment no va poder ser, tot i que va estar a prop, segurament el nostre jove jugador al tauler 7 tenia masses ganes de taules amb el fort jugador i experimentat Lluís Perpinyá i no va forçar que era el que tocava, per tractar de buscar el 5 a 5, alleujament del President Pere Reginaldo i bona germanor durant la prèvia i la post del matx, que és maco el tercer temps dels escacs quan jugadors analitzen i expliquen el que han vist, a més a Platja d’Aro es practiquen idiomes.

L’equip B va debutar el diumenge amb victòria per 3 a 1 contra el Dotze Castells B (Llers) i el Platja d’Aro C va perdre 1 a 3 contra el Palafrugell B.

Salut i Escacs
Jordi Díaz Comas

Foto de Michael Galian: