11 Febrer 2019
UN DIA ANTES:)))))) UN DIA ANTES:))))))

DIUMENGE DE MERCAT

Diumenge és dia de mercat a Tordera i mentre sentíem de lluny els firaires cantant les ofertes de la jornada, ens concentràvem per jugar amb l'equip local presentant una formació amb força canvis. Ens deixaven el MF Kozlov i Romanov, i incorporàvem el GM Potapov (1), Gnydka (5) i Naruna Chan (7), i tots tres van marcar la diferència.

Els dos primers a acabar van ser Volkov (9), amb derrota, i el MC Didier (4) després d'empatar. Ben d'hora teníem el marcador en contra i no es veien indicis en les altres partides que ens fessin preveure el resultat final. Així, quan el meu rival (6) em vademanar dos cops per empatar, vaig deixar l'oferta a l'opinió dels delegats, que tampoc tenien clar què podria passar. Acceptat l'empat, seguíem per darrera al marcador i l'incertesa continuava. Cap al migdia, es van tombar quatre partides seguides a favornostre. GM Potapov (1) espremia un final de dama i alfil amb peons a tots dos flancs fins aconseguir un final de dames guanyador; MI Bobadilla (2) feia un sacrifici posicional de qualitat de llarg abast fins arribar a un final de torres força superior; MF Salgado (3), sortia de l'obertura amb avantatge d'espai i la parella d'alfils, i va convertir l'avantatge en un final superior; Gnydka (5) semblava tenir un final inferior de torre i cavall contra torre i alfil però mica en mica es va anar refent fins a endur-se el punt.

Amb el 2-5, ja no podíem perdre i confiàvem en Naruna (7) per endur-nos el matx. Malgrat els problemes de rellotge, Naruna va fer una partida molt sòlida, sense riscos, i en un final de torre i alfils de diferent color, va lligar dos peons poderosos al centre. Les altres dues partides van anar al revés de com prevèiem. En Joan Sánchez (8) semblava mort i enterrat, amb problemes de desenvolupament i el rei al centre però en les bestretes de temps, va fer mat. En canvi, Font (10) que tenia bona partida i amb peó passatde més, no va encertar a trobar el millor pla i va ser el darrer a acabar, lluitant per un improbable empat amb peça de menys però pocs peons a l'escaquer.

Un bon triomf per 3-7 contra un dels clàssics de la categoria que ens permet consolidar la segona plaça en solitari. Ara ens arriba el Tourmalet, primer contra el líder, el CE Banyoles, que no ha cedit cap punt, i després contra el CE Granollers-Canovelles, amb un equip molt fort que ha patit un parell d'ensurts. Seran dos diumenges clau per saber del cert a què aspirem.

IMG 4439 IMG 4442 IMG 4444 IMG 4445

IMG 4446 IMG 4448 IMG 4449 IMG 4450

por Jordi Álvares