18 Febrer 2019

 

SUPERANT L'ADVERSITAT

Diumenge ens tocava rebre el líder de la competició, el Club d'Escacs Banyoles, després de tota una setmana d'infortunis. Diversos jugadors havien excusat l'assistència al matx per causes majors, com hospitalitzacions, dues, canvis laborals o raons familiars. A darrera hora s'afegia la possibilitat que els russos no poguessin jugar per un incident de trànsit. I en el meu cas, durant la nit tenia un bolo musical i a les cinc de la matinada estàvem cantant en un bar de Girona La faixa de La Trinca a cor què vols. Els nervis per almenys poder presentar un equip complet eren ben presents fins poques hores abans de les partides.

Al final, van debutar dos jugadors a la competició, Pablo Armenta (Elo 1892) i Joan Díaz (Elo 1665). I els russos aconseguien arribar a Platja d'Aro amb l'estrena a l'equip del Mestre Internacional Alexander Gutenev. Deu contra deu, però amb diferències d'Elo en algun escaquer de fins a 450 punts! Els debutants Armenta (9) i Díaz (10), de seguida van tenir partides amb fort desavantatge, però Volkov (8) arribava a un final d'alfils amb peó de més. Naruna (7) jugava amb la seva característica solidesa i l'altre Díaz (6), en Jordi, semblava que podia aconseguir avantatge en una posició enrevessada. Al costat, la meva partida (5) es posava de cares de seguida però el ritme de la nit em va fer onbviar un cop guanyador i vaig haver de torejar amb un final inferior però tècnicament difícil de solucionar. Així que a darrera, on el desavantatge de ràting era més notori, empatàvem Volkov i jo, Naruna guanyava, i trèiem dos punts que després serien decissius.

Després que MI Gutenev (2) guanyés un altre MI, Villegas, planava sobre la sala que encara podríem endur-nos el matx, tot i les adversitats. Romanov (4), que pot fer una de freda i una de calenta, sotmetia el veterà Dorca; MF Salgado (3) intentava cosir les ferides a la seva posició després d'un atac a cor obert; i a la taula 1, un fet insòlit, que dos Grans Mestres s'enfrontessin a la Segona Divisió Catalana, GM Potapov (1) amb blanques contra GM Aroshidze. El nostre primera espasa jugava un final amb cavall de més però el risc de quedar-se sense peons. Després que Romanov guanyés i MF Salgado perdés, fins a vint persones vam envoltar la taula dels Grans Mestres, amb un 4-5 al marcador i esperant la previsible victòria de GM Potapov que ens donaria un inesperat empat. Eufòria local i decepció visitant, tot i que els banyolins es consoliden en la primera posició a tot un punt per sobre nostre.

Diumenge vinent ens desplaçarem a Granollers per jugar contra el CE Granollers-Canovelles, un equip molt fort que no està tenint bona sort. Continuem com a segons de grup, amb millor desempat que el sorprenent CE Montmeló. Si no tornem a tenir ensurts com els d'aquesta setmana, encararem la fase final amb possibilitats reals de disputar la promoció d'ascens i amb un molt bon esperit d'equip. Creuem els dits!

 

Per Jordi Álvarez

IMG 3496 IMG 3497 IMG 3498 IMG 7599
IMG 7603 1 IMG 7604 IMG 3492 IMG 3493
IMG 3495 IMG 0393 (1) IMG 0388 Partida
Més en aquesta categoria: « CRONICA IV RONDA MITJA PROMOCIO »